Czech Virus Pure L-Citrulline 350 g unflavoured

Produkt Pure L-Citrulline nabízí 100% čistý L-Citrulin, aminokyselinu, která se mezi sportovci využívá hlavně pro tvorbu NO2. Tento produkt obsahuje Citrulin, který je přírodně fermentovaný a neobsahuje žádné syntetické formy.
Dostupnost Skladem - odesíláme do 3 dnů
Můžeme doručit do:
6.11.2024
Kód: D01.10080
469 Kč
Czech Virus Pure L-Citrulline 350 g unflavoured

Citrulin v těle vzniká při procesu zvaném močovinový cyklus, což je jeden ze základních způsobů, jakými člověk odstraňuje z těla dusík. Celý tento cyklus započíná reakcí amoniaku s oxidem uhličitým, z čehož vzniká karbamoylfosfát a ADP a anorganický fosfát. Právě karbamoylfosfát vstupuje do reakce s ornitinem a tak se syntetizuje citrulin.

Potřeba oxidu dusnatého
L-Citrulin je jedna ze tří aminokyselin, které se účastní močovinového cyklu společně s L-Argininem a L-Ornitinem. Užívání L-Citrulinu zvyšuje úroveň plazmatické hladiny ornitinu a argininu a zlepšuje proces recyklace amoniaku a metabolismus oxidu dusnatého. V důsledku toho se používá v oblastech, kde je relevantní oxid dusnatý a to při erektilní dysfunkci způsobené vysokým krevním tlakem, při atletickém výkonu a pro kardiovaskulární zdraví. Existuje jen velmi málo potravin, které mají významné množství citrulinu.

Vliv na únavu a vytrvalost
Výzkum naznačuje, že má L-Citrulin za následek sníženou únavu a lepší vytrvalost při aerobním i anaerobním cvičení. Prozatím není dostatek důkazů na podporu tvrzení, že suplementace L-citrulinu zlepšuje výkon během cvičení. Je zapotřebí dalšího výzkumu pro erektilní dysfunkci a krevní tlak, ale malé množství výzkumu podporuje příznivý účinek. Citrulin se také velmi významně podílí na snížení hladiny amoniaku v těle, což je důležité hlavně pro sporotvci s vyšším obsahem bílkovin ve stravě.

Citrulin a Arginin
Výzkumy naznačují, že je užívání citrulinu lepší volbou, než samotného argininu. Užití citrulinu vede k vyšší a konzistentnější hladině argininu v těle než při užívání argininu samotného. Citrulin je podle potřeby velmi snadno přeměněn na arginin a je také lépe absorbován, než arginin. Tímto způsobem je citrulin lepší zdroj argininu pro tělo bez vedlejších účinků, které arginin bez pochyb má. Citrulin nemá prokázané žádné vedlejší účinky a na rozdíl od L-Argininu nemají vysoké dávky za následek gastrointestinální rozrušení.

Citrulin VS Citrulin-malát
Citrulin malát je citrulin navázaný na kyselinu jablečnou a různí se v poměru - například Beast Virus obsahuje Citrulin Malát v poměru 2:1, tedy 2/3 jsou citrulin a 1/3 kyselina jablečná. Tato forma má obecně lepší využití pro vytrvalostní sporty. Tento produkt, Pure L-Citrulline, obsahuje přírodně fermentovaný, farmaceuticky čistý 100% L-Citrulin, který je vhodný hlavně pro zvýšení NO2. Zvýšení hladiny oxidu dusnatého je hlavní důvod, proč většina lidí citrulin užívá. Právě ten totiž hraje poměrně zásadní roli v okysličování svalu, dokáže roztáhnout cévy, a tudíž zvýšit průtok krve a přísun živin do pracujícího svalu.

Doporučené dávkování:

  • užijte 1 dávku (5 g) s vodou nebo jiným nápojem (instantní BCAA, preworkout)
  • vypijte zhruba 30 minut před fyzickou aktivitou
  • vyšší dávkování konzultujte s profesionálním trenérem

Tabulka nutričních hodnot:

5 g
L-Citrulin 5 g

Složení: 

L-Citrulin (fermentovaný z přírodních zdrojů)

Upozornění:

Uchovávejte mimo dosah dětí. Výrobek není určen pro děti, těhotné a kojící ženy.Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Skladujte v suchu při teplotě 10-25 °C mimo dosah přímého slunečního záření.Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za případné škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním.Po otevření spotřebujte do půl roku. Výrobek neslouží jako náhrada pestré stravy. Není vhodné do 18-ti let. NIKDY NEPŘEKRAČUJTE DOPORUČENOU DÁVKU! Před užíváním se vždy poraďte se svým ošetřujícím lékařem!

Doplňkové parametry

Kategorie: Aminokyseliny
Forma: sypká
Kategorie: aminokyseliny
Hmotnost/Objem: 100 - 499 g (ml)
Dietní omezení: Bez laktózy, Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: