Ghí je máselný tuk vyrobený podle starodávného ajuverdského receptu přepuštěním 100% másla.
Přepuštěné máslo je bezvodný tuk. Připravuje se pomalým přepouštěním másla, kdy se z něj odstraňuje voda a ostatní příměsi, až zbyde čirý tuk krásné žluté barvy. Jeho největší výhodou je, že má vyšší bod přepalování než původní máslo. Má slabě nasládlou, jemně oříškovou chuť i vůni.
Používá se na smažení nebo pečení.
Bez lepku.
Země původu: Česká republika
Tabulka nutričních hodnot:
100 g | |
Energetická hodnota | 3 693 kJ/ 882 kcal |
Tuky | 99 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 65 g |
Sacharidy | 0 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Sůl | 0 g |
Složení:
100% máselný tuk.
Upozornění:
Nevystavujte slunečnímu záření. Skladujte do teploty 25 °C a relativní vlhkosti 70 %. Po otevření spotřebujte do 14 dnů. Minimální trvanlivost do: viz. spodní část obalu. Alergeny jsou zvýrazněny tučně.Doplňkové parametry
Kategorie: | Zdravá výživa |
---|---|
Hmotnost/Objem: | 100 - 499 g (ml) |
Kategorie: | zdravá výživa |
Forma: | tuhá |
Dietní omezení: | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.