BIO Kakaové máslo je tuk z kakaových bobů bohatých na prospěšné polyfenoly. Jedná se o velmi populární ingredienci v gastronomii, která se používá na přípravu polevy, výrobu čokolády, ale také na pečení či dokonce smažení. Má jemné aroma a chuť podobnou jako hořká čokoláda. Je také oblíbené v kosmetickém průmyslu, například na hydrataci pleti.
BIO Kakaové máslo je tuk z kakaových bobů bohatých na prospěšné polyfenoly. Jedná se o velmi populární ingredienci v gastronomii, která se používá na přípravu polevy, výrobu čokolády, ale také na pečení či dokonce smažení. Má jemné aroma a chuť podobnou jako hořká čokoláda. Je také oblíbené v kosmetickém průmyslu, například na hydrataci pleti.
BIO Skořice cejlonská prášek je výrazné voňavé koření, které je typické svou mírně nasládlou chutí a světlejší barvou. Pomáhá s péčí o trávení či hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Přitom se hodí do štrůdlu, koláčů nebo palačinek, ale také do jídel indické kuchyně, různých marinád na maso, kávy či smoothie.
Lahůdkové droždí obsahuje neaktivní kvasnice, které skvěle dochutí vaše zdravé dobroty. Od klasického droždí, které se používá na pečení, se odlišuje vzhledem, chutí i využitím. Jedná se totiž o jemné sladkoslané vločky připomínající sýr. Nejčastěji se přidávají do těstovin, pomazánek, omáček, salátů nebo se používají při výrobě veganských sýrů.
BIO Kakaový prášek si zamilujete pro jeho skvělou chuť, vůni a nespočet možností využití. Přirozeně obsahuje 10–12 % kakaového másla. Má vysoký podíl bílkovin i vlákniny a zachovává si množství prospěšných látek. Rozhodně se tak zařadí mezi kvalitní a zdravé ingredience, které zpestří vaše nápoje, dezerty i snídaňové kaše.
Xantanová guma je prášek bez chuti a vůně, který slouží jako zahušťovadlo, stabilizátor a emulgátor v jednom. Pro své unikátní vlastnosti se z ní stala populární složka mnoha potravin, ale používá se zejména jako náhrada lepku při pečení bezlepkových receptů. Během přípravy jídel se chová podobně jako želatina, ale je výhradně rostlinného původu, a proto...
BIO Kokosové mléko je rostlinná alternativa kravského mléka, na které si pochutnají nejen vegani. Z velké části je tvořeno extraktem z kokosového ořechu, který dodává mléku lehce exotický nádech. V kuchyni ho využijete při přípravě sladkých dezertů, smoothies nebo ke zjemnění výrazných omáček.
BIO Karobový prášek obsahuje čistý prášek ze semen karobu (Ceratonia siliqua) v BIO kvalitě. Jedná se o oblíbenou alternativu kakaa pro každého, kdo rád objevuje a zkouší nové chutě. Můžete ho přimíchat do oblíbené kaše, smoothie nebo jogurtu. Navíc má vysoký podíl vlákniny a hodí se i do pečení.